Trzecia edycja festiwalu Najedzeni Fest! odbędzie się w
niedzielę 26 stycznia, ponownie w niezwykłych salach bankietowych hotelu Forum.
Styczniowy festiwal poświęcony będzie karnawałowi. Wystawcy przygotują
najlepsze przekąski na karnawałowe bale, a dystrybutorzy win otworzą dla nas
butelki z szampanem, prosecco i cavą. Na warsztatach dowiecie się też, jak z
pomocą jedzenia pokonać poranny tupot białych mew.
Poprzednie edycje odniosły ogromny sukces, gromadząc
każdorazowo kilkudziesięciu wystawców, których stoiska odwiedziły tysiące
spragnionych dobrego jedzenia krakowian osób. Wielu debiutantów właśnie na
festiwalu rozpoczęło profesjonalną działalność, a restauratorzy prześcigali się
w kulinarnych pomysłach prezentując potrawy ze wszystkich zakątków świata.
Festiwal to wspaniała okazja, by przyjrzeć się z bliska najnowszym krakowskim
restauracjom i cukierniom, porozmawiać z blogerami, producentami czy
ekologicznymi rolnikami.
Podczas festiwalu prezentujemy krakowianom najciekawsze inicjatywy kulinarne, w
tym restauracje i bary, warte uwagi sklepy internetowe, kucharzy prowadzących
warsztaty gotowania, blogerów, kulinarnych geniuszy-amatorów i smakowite
wydawnictwa. Chcemy zbudować życzliwą i radosną atmosferę sprzyjającą powstawaniu
nowych projektów, łączeniu idei i ludzi wokół stołu. Pokazujemy, jak wielu
ludzi pasjonuje się gotowaniem, ile smaków kłębi się nie tylko w restauracjach
czy barach, ale w każdej najmniejszej kuchni. Festiwal stworzyłyśmy dla
profesjonalistów i amatorów, dla tych co gotują z pasją i sercem, nieważne
gdzie!
Najedzeni Fest!
Hotel Forum, ul. M. Konopnickiej 28
niedziela, 26 stycznia 2014, godz. 11-18
wstęp wolny!
Jeżeli jesteś zainteresowany udziałem w Festiwalu jako wystawca, skontaktuj się z nami: najedzenifest@gmail.com